24 órás

távfelügyelet

Napelemes rendszerek távfelügyelete

Minden újonnan telepített napelemes rendszernél lassan alapkövetelménnyé válik a távfelügyelet kiépítése. Ennek legfőbb oka a rendszer működés biztonságának jelentős növekedése. Cégünk, minden újonnan épített rendszer esetében, ahol lehetőség van internetes elérésre, javasolja a távfelügyelet kiépítését. A felügyelet legfőbb előnye, hogy szakembereink, és ezáltal ügyfeleink azonnal értesülnek arról, ha a rendszer működésében valamilyen rendellenesség tapasztalható, és azt vagy távolról meg lehet oldani, vagy a lehető legrövidebb időn belül javíthatóvá válik. Ezáltal elkerülhető az, hogy nagyobb rendszer esetén akár egy nap alatt több száz kWh óra veszteség keletkezzen.

A hálózatra tápláló napelemes rendszerek esetében a távfelügyelet segítségével folyamatosan nyomon követhetővé válnak az inverterek termelési adatai. Amennyiben egyáltalán nem termelnek, vagy csak a meteorológiai viszonyokhoz képest csekély mértékű termelést adnak le, úgy a hibát azonnal továbbítja a rendszer. Amennyivel egy-egy telephelyen több inverter található, a távfelügyelet szoftvere folyamatosan összehasonlítja ezek értékeit, és ha túl nagy eltérések tapasztalhatóak ezek között, úgy erről is értesítést küld.

A távfelügyelet rendszere függ az inverter típusától, de most már szinte minden típushoz elérhető megfelelő kommunikációs egység.

 

Általunk ajánlott inverterek

  • SMA
  • FRONIUS
  • GROWATT

Távfelügyeleti szolgáltatást a telepítői garanciális időszakban térítésmentesen, az után térítés ellenében vállalunk.

 

Normál termelési görbe

 

Termelési anomália megjelenése

 

Összehasonlítás más inverterek adataival