Pályázatok

A legjobb lehetőség

Pályázatok

Magyarország vállalta, hogy 2020-ra a megújuló energiaforrások részesedése az összenergia termelésben 14,6% lesz. Ennek elérése csak hatékony állami támogatással lehetséges. Erre nyugat Európában kettő támogatási formát alkalmaztak. Az egyik a zöldenergiának magasabb áron történő átvétele, a másik egy hatékony, a beruházásokat segítő pályázati rendszer.

A hazai megújuló piac növekedése a 2000-es évek elején indult meg, és ez tartott egészen 2004-ig. A növekedés motorja a 2000-ben megindult energiatakarékossági program volt, ami 2001-ben és 2002-ben a Széchenyi Terv része lett,2003-tól pedig a Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP) néven létezett. A támogatás intenzitása 30% volt, és az évente rendelkezésre álló 2-3 milliárd forint nagyjából elégséges volt a pályázatok közel egész éves nyitva tartásához. A keret azonban egyre szűkösebbnek bizonyult, és nem tartott lépést a növekvő igényekkel.

 

MOST AKTUÁLIS: Napelem rendszer MFB hitelre 10% önerővel

Tovább a részletekre

Ismét pályázhat 0% kamatú MFB hitelre, 10% önerővel napelem és napkollektor rendszerekre. Érdemes kihasználni a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. által közvetített 0%-os kamatozású hitelt, mert akár 10 millió forintot is igényelhet, akár 20 éves futamidőre is.

Kérjen árajánlatot tőlünk! | Kérdése van? Írjon nekünk! | vagy hívjon bennünket: +36 (30) 298-2398

 

Rövidesen indul a KEOP 4.10.0

Megújuló energia alapú hő és villamosenergia-termelés

Kedvezményezettek köre: központi és helyi költségvetési szervek, egyházak, nonprofit szervezetek

Keretösszeg: 11 Milliárd Ft
Vállalkozások: 24 Milliárd Ft

Megvalósítás helye: az egész országban, kivétel a Közép–Magyarországi régió (Budapest és Pest megye)

Épületek energiafelhasználásához és/vagy gazdasági termelési technológiákhoz kapcsolódó kiépítésű napkollektor rendszerek, napelemes rendszerek, szilárd biomassza (apríték, pellet, faelgázosító) kazán

Támogatási érték: 1-60 Millió Ft.

Könnyített és automatikus elbírálású, ami annyit jelent, amennyiben formailag és tartalmilag megfelel a kiírásnak, eléri a szükséges pontszámot, automatikusan támogatásban részesül.

 

GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

A hamarosan (várhatóan 2016. november 15-én) megnyíló pályázati lehetőség – GINOP-4.1.1-8.4.4-16 – a KKV-k megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseit támogatja kombinált hiteltermékkel.

Részletek

 

GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében

A hamarosan (várhatóan 2016. november 2-án) megnyíló pályázati lehetőség – GINOP-1.2.3-8.3.4-16 – KKV-k kapacitásbővítő beruházásait támogatja.

Részletek

 

Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére (KEHOP-5.2.11)

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 10 milliárd forint. Jelen felhívás keretében támogatási kérelmet központi költségvetési irányító szervek, illetve központi költségvetési szervek nyújthatnak be, gazdálkodási forma kódok (GFO): 311, 312

Részletek

 

„Jedlik Ányos Terv” Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére

A Nemzetgazdasági Minisztérium mint Támogató, az elektromobilitási töltőinfrastruktúra kiépítésének támogatására vonatkozó pályázati felhívást tesz közzé.

Jelen támogatás általános célja a közlekedésből származó üvegházhatású gázok emissziójának csökkentése és az ország környezetkímélő gépkocsikkal történő átjárhatóságának megteremtése.

A most meghirdetett pályázat igénybevételére a 15 ezer feletti lélekszámú települések önkormányzatai jogosultak.

Részletek